27 Şubat 2012 Pazartesi

Geç Değil...

Hayat içinde yol alırken, karşımıza çıkan hoş şeylerden kimi zaman uzak dururuz.Hepimiz içinde bulunduğumuz yaşı düşünerek, ilgimizi çeken konunun bizim için geç olduğunu düşünürüz.Yaşımız geçti yada bizden geçti artık deriz.Oysa Picasso 90'ında nefis eserler veriyordu. Goethe 'Dr.Faustus'u 80'inden sonra kaleme aldı.Verdi 'Othello'yu 73 yaşında bitirdi.Michelangelo 80'li yaşlarında hala eserler yaratıyordu.Elbette hepimiz bu isimler gibi olamayız.Ama ABD'li ünlü komedyen George Carlin'in tavsiyelerinden yararlanabiliriz:
1-Zorunlu olmayan sayıları çöpe atın:yaş,kilo,boy.
2-Sadece neşeli arkadaşlarınız olsun.Suratsızlar sizi aşağı çeker.
3-Öğrenmeyi sürdürün.Bilgisayar,el sanatları,bahçecilik,ne olursa....Beyniniz atıl kalmasın.Atıl kafa,iblisin tezgahıdır.İblisin adı da alzheimer'dır.
4-Küçük şeylerden zevk almaya bakın.
5-Sık sık, uzun uzun, var gücünüzle gülün.Soluksuz kalıncaya kadar gülün.
6-Gözyaşları olacaktır.Katlanın,yas tutun,başka yaşantılara geçin.
7-Sevdiklerinizle doldurun çevrenizi,aile,kedi,köpek,kuş,balık,yadigarlar,müzik,bitkiler,hobiler,ne olursa..Eviniz sığınağınızdır.
8-Sağlığınızın kıymetini bilin.İyiyse üstüne titreyin.Bozuksa düzeltin.Siz kendiniz düzeltemiyorsanız yardım alın.
9-Vicdan azabından uzak durun.Çarşı pazarda gezin,komşu illerde dış ülkelerde dolaşın,ama sakın suçluluk,pişmanlık duygusuna yönelmeyin.
10-Sevdiğiniz insanlara onları  sevdiğinizi söyleyin her fırsatta.Ve hiç unutmayın ki yaşam,aldığımız soluklarla değil,soluk kesen anlarla ölçülür...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...