17 Şubat 2012 Cuma

Saç Dökülmesi

Bir süredir yaşadığım bir sıkıntı saç dökülmesi. Dermatologların bin bir çeşit yorum ve ilaçlarına rağmen ,dökülme devam edince iş başa düştü kendim sıkı bir araştırma yaptım.İşte çıkan sonuçlar:
1-Demir eksikliği sık karşılaştığım bir sorun ve ciddi saç dökülmesine yol açıyor.
2-Biotin eksikliği saç dökülmesine neden olan bir başka faktör..
3-Stres ve üzüntü saç dökülmesini ciddi tetikleyen bir unsur...
4-Tabi ki genetik faktörler...
5-Tiroit  hastalığı ve yumurtalıklara bağlı hormonel düzensizlikler...
6-Yanlış yapılan diyetler...
7-BENCE ÜZERİNDE DURULMAYIP ES GEÇİLEN KONU ŞAMPUANLAR.....

 Bu saydığım  maddelerin hepsi araştırıldı, ama ilaç kullanmama rağmen bir sonuca ulaşılamadı.Ben de acaba bu şampuanların içindeki maddeler mi saçımı döküyor diye, sıkı bir araştırma yaptım. Kullandığınız ürünün içinde myristic acid, stearik acid, jelatin, lesitin, biotin, L-cysteine ve collagen varsa dikkatli olun. Çünkü bunlar yumuşatma, akışkanlık, parlatma gibi özellikleri vermekle birlikte hem bitkisel hem de hayvansal olabilir. Bir şampuanın çok özelliği var ise  mesafeli yaklaşmak, `içindekiler` kısmını ayrıntısıyla okumak gerekir ve birde bunların içeriğinde de petrol türevi propilen glycol ve kanserle ilişkisi kanıtlanmış sodyum sakkarin ve SLS olup olmadığına dikkat etmek gerekiyor.Daha yazılacak bir sürü kimyasal maddeler var ama en çok kullanılan zararlı bileşenlerden bahsettim.Özellikle SLS' ye dikkat.Diş macunları ve sıvı sabunlarda da bulunuyor.Ambalajların üzerinde sodium laureth sulfate (SLS) veya sodium lauryl ether sulfate (SLES) olarak yazılan bu kimyasal madde, deriden emilip organlarda birikme yapabiliyor. Ciltte alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebiliyor. Bir araştırmada ise göz dokusuna zarar verip görme problemlerine neden olduğu görülmüştür. Şampuan sektöründe doğal ibareli sayısız ürün var.Ancak bunlarında çoğu hikaye.Kozmetik ürünlerin tamamı değilse de bazılarının doğallığını kanıtlayan uluslararası özel logolar geliştirilmiş. Ecocert logosu bunların en önemlileri arasında. Bu, ürünün doğallığını gösteriyor. Bunun dışında geliştirilen bir diğer logo Cosmebio. Yani biyolojik kabul edilen kozmetik anlamına geliyor.Eğer ahenkle dans eden saçlarım olmasa da olur derseniz, en kesin çözüm, defne sabunu ve hakiki zeytinyağı sabunu....Şampuan da şu ana kadar keşfettiğim ürün Ecocert sertifikalı Rareblossom'dur.


Sadece Beymen ve Boyner mağazalarında satılan bu ürününün sonucunu bekliyorum.Şimdilik saçlarımın dökülmesi durdu ama uzun vadede ne olur deneyip göreceğiz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...